Me­di­ter­ra­ne groen­ten

De groenten uit de oven krijgen extra veel smaak door de mediterrane kruidenolie.

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht De groenten uit de oven krijgen extra veel smaak door de mediterrane kruidenolie. 4 personen
4 73

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill. Pers de helft van de knoflook en meng met 3 el olie en Italiaanse kruiden.
  2. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de velkant naar boven in de ovenschaal en gril ze in de oven in ca. 20 min. bijna zwart. Neem uit de oven en leg ze 20 min. in een pan met de deksel erop.
  3. Snijd ondertussen de aubergines in plakken van een 1⁄2 cm breed en leg in een vergiet. Bestrooi royaal met zout en laat 15 min. staan. Spoel af, dep droog met keukenpapier en bestrijk met 3 el olie. Verhit de grillpan en gril de aubergine in delen in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur. Laat de kappertjes uitlekken en snijd de peterselie fijn.
  5. Verwijder het vel van de paprika en leg om en om met de aubergine in een lage schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Snijd de rest van de knoflook in plakjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de knoflook 2 min. op laag vuur. Schenk de kruidenolie en de knoflookplakjes met de olie uit de pan over de groenten. Bestrooi met de pijnboom- pitten, kappertjes en peterselie. Laat het gerecht minimaal 1 uur afgedekt buiten de koelkast marineren.

combinatietip:

Lekker met ciabatta.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 450 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne groen­ten

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 3 el extra vergine olijfolie Rosmarino
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Verwarm de ovengrill. Pers de knoflook en meng met de olie en Italiaanse kruiden.

2
2
  • 2 zoete puntpaprika's

Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten.

3
3

Leg de paprikahelften met de velkant naar boven in de ovenschaal en gril ze in de oven in ca. 20 min. bijna zwart.

4
4

Neem uit de oven en leg ze 20 min. in een pan met de deksel erop.

5
5
  • 2 aubergines

Snijd ondertussen de aubergines in plakken van een 1⁄2 cm breed en leg in een vergiet. Bestrooi royaal met zout en laat 15 min. staan.

6
6
  • 3 el extra vergine olijfolie Rosmarino

Spoel af, dep droog met keukenpapier en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en gril de aubergine in delen in 5 min. gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 2 el pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur.

8
8
  • 50 g kappertjes
  • 20 g platte peterselie

Laat de kappertjes uitlekken en snijd de peterselie fijn.

9
9

Verwijder het vel van de paprika en leg om en om met de aubergine in een lage schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 1 teen knoflook
  • 2 el extra vergine olijfolie Rosmarino

Snijd de rest van de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 2 min. op laag vuur.

11
11

Schenk de kruidenolie en de knoflookplakjes met de olie uit de pan over de groenten. Bestrooi met de pijnboompitten, kappertjes en peterselie.

12
12

Laat het gerecht minimaal 1 uur afgedekt buiten de koelkast marineren.

combinatietip:

Lekker met ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.