Kom­kom­mer-avo­ca­do­soep

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 97

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil 1/2 komkommer en snijd in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Meng met de helft van de olie, 2 el peterselie en peper en zout naar smaak. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  2. Halveer 1 komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Pureer de komkommer, avocado, ansjovis, sjalot en knoflook en 200 ml water 1 min. in de keukenmachine. Voeg de rest van de olie en peterselie, het citroensap en de yoghurt toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Laat in 2 uur afgedekt in de koelkast koud worden.
  3. Schenk de soep in glazen en verdeel de komkommerblokjes erover.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.