Groe­ne as­per­ge- en avo­ca­do­soep

(157)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
2 157

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schuimspaan
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de koppen van de asperges en houd apart. Snijd de rest in stukken. Kook de aspergestukken in water met zout 3 min. Giet af. Kook ondertussen de aspergekoppen in 2 min. beetgaar. Neem met een schuimspaan uit de pan. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Doe het rasp en sap samen met de aspergestukjes, muntblaadjes en yoghurt in een ruime kom.
  2. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe met 100 ml water in de kom. Pureer met een staafmixer tot een egale soep. Verdeel over 4 borden en garneer met de aspergekoppen.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Groene asperge- en avocadosoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne as­per­ge- en avo­ca­do­soep

1
1
  • 500 g groene asperges

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de koppen van de asperges en houd apart. Snijd de rest in stukken.

2
2

Kook de aspergestukken in water met zout 3 min. Giet af. Kook ondertussen de aspergekoppen in 2 min. beetgaar.

3
3

Neem de aspergestukken en aspergekoppen met een schuimspaan uit de pan.

4
4
  • 2 limoenen

Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit.

5
5
  • 150 g extra milde yoghurt
  • 15 g munt

Doe het limoenrasp en sap samen met de aspergestukjes, muntblaadjes en yoghurt in een ruime kom.

6
6
  • 2 avocado's

Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

7
7
  • 100 ml kraanwater

Doe het water in de kom.

8
8

Pureer met een staafmixer tot een egale soep.

9
9

Verdeel over de borden en garneer met de aspergekoppen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.