Dip van au­ber­gi­ne

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 50 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 220 °C of steek de barbecue aan. Snijd de aubergines op verschillende plaatsen in en leg ze 45 min. in de oven of 30 min. op de barbecue tot ze zacht en rimpelig zijn. Keer ze op de barbecue regelmatig.
  2. Laat iets afkoelen, snijd ze open en schraap het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees grof. Voeg de knoflook en de mayonaise toe. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Bestrooi met de peterselie.

Tip:

U kunt de auberginedip 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Schep om en bestrooi vlak voor het serveren met de peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 50 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 2 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.