Au­ber­gi­ne met bos­ui

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de aubergines in ronde plakken van 1 cm dik. Meng ze in een kom met het zout en laat 20 min. staan. Schep na 10 min. om. Snijd ondertussen de onderkant van de bosui. Snijd ze in 3 stukken en meng met 1 el olie. Meng de munt en koriander met 3 el olie.
  2. Spoel de aubergine af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Bestrijk met 2 el olie en rooster 5 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer regelmatig. Rooster de bosui 3 min. Keer regelmatig. Laat alles afkoelen.
  3. Meng de aubergine met de bosui, kruiden en peper en zout. Serveer met de citroen. Lekker met groenteburgers en couscous.
video

Au­ber­gi­ne gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.