Dip van erw­ten en gei­ten­kaas

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels bijgerecht 10 personen
3 38

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de erwten in een vijzel, of gebruik een ruime kom en een vork, en stamp ze tot een grove puree. Doe de geitenkaas en de ricotta erbij en meng alles door elkaar.
  2. Rasp de gele schil van de citroen boven het erwtenmengsel en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg zo veel citroensap toe tot het mengsel de gewenste smaak en structuur heeft (een 1/2 citroen is wel goed). Proef nog een keer om te kijken of u nog iets wilt toevoegen.
  3. Besprenkel met een beetje olie en serveer met lekker brood of wat knapperige, verse groenten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.