Au­ber­gi­ne met munt

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten royaal met zout. Laat in een vergiet 15 min. uitlekken. Spoel af en dep droog met keukenpapier.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook ca. 1 min. Voeg de aubergine toe en bak ca. 8 min. op middelhoog vuur. Voeg na 5 min. de azijn toe. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de munt in reepjes en schep erdoor. Lekker bij de spaghetti met venkel en de kabeljauw met kikkererwten (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.