Sel­de­rij­ri­sot­to met gor­gon­zo­la

(150)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 150

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het blad van de bleekselderij fijn en houd apart. Schil de stengels met een dunschiller en snijd in stukjes.
  2. Verhit 25 g boter in een pan en fruit de sjalotten 2 min. Voeg de bleekselderij toe en bak 2 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Voeg een scheut hete bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt 15-20 min.
  3. Neem de pan van het vuur en roer er de rest van de boter door. Schep de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met het selderijblad.

Tip:

Lekker met een tomatensalade met basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.