Zee­vruch­ten pa­el­la

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
2 86

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de rijst toe en fruit nog 2 min. tot de korrels glanzen. Breng de fond aan de kook en voeg de bouillon toe. Doe de saffraan in een kom en voeg 3 el van het fondmengsel toe. Laat 3 min. staan.
  2. Voeg ondertussen de wijn toe aan de rijst en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Voeg de saffraan en een scheut fondmengsel toe. Roer tot het vocht door de rijst is opgenomen. Herhaal tot het vocht op is en de rijst beetgaar. Dit duurt ca. 15 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Voeg de laatste 5 min. de garnalen toe en op het laatst de rivierkreeftjes. Lekker met een komkommer-muntsalade.
video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.