Sel­de­rij­ri­sot­to met sca­mor­za

Viva Italia! Met dit klassieke mediterrane gerecht van risotto, kaas en spinazie proef je het zuiden.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Viva Italia! Met dit klassieke mediterrane gerecht van risotto, kaas en spinazie proef je het zuiden. 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit de bleekselderij en knoflook in 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Snijd ondertussen de helft van de scamorza in blokjes en snijd de rest in dunne plakken. Rasp de gele schil van de citroen en pers ½ vrucht uit. Snijd de selderij fijn.
  4. Neem de pan van het vuur, roer de blokjes scamorza, het citroenrasp, 1 el citroensap, de selderij en spinazie erdoor. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan.
  5. Verdeel de risotto over 4 borden en leg er plakjes scamorza op.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.330 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Selderijrisotto met scamorza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sel­de­rij­ri­sot­to met sca­mor­za

1
1
  • 8 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook

Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 30 g boter

Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit de bleekselderij en knoflook in 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

3
3
  • 300 g risottorijst
  • 125 ml droge witte wijn

Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen.

4
4
  • 1 liter hete kippenbouillon

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

5
5
  • 165 g scamorza (Italiaanse kaas)

Snijd ondertussen de helft van de scamorza in blokjes en snijd de rest in dunne plakken.

6
6
  • 1 citroen
  • 40 g selderij

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de selderij fijn.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

7
7
  • 100 g spinazie

Neem de pan van het vuur, roer de blokjes scamorza, het citroenrasp, 1 el citroensap, de selderij en spinazie erdoor.

8
8

Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan.

9
9

Verdeel de risotto over 4 borden en leg er plakjes scamorza op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.