Zalm­fi­let met Chi­ne­se krui­den en ge­rook­te zalm­rijst

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 56

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Klop in een kommetje 3 el sojasaus met de sherry, honing en sesamolie door elkaar. Bestrijk de stukken zalm met ca. 2 el van deze saus en bestrooi ze met wat peper.
  2. Verhit een koekenpan. Leg de stukken vis in de pan en rooster ze op middelhoog vuur 3 minuten. Keer ze en rooster ze 2 minuten.
  3. Roer zodra de rijst gaar is, de gerookte zalmblokjes, koriander en 1 el sojasaus door de rijst.
  4. Schep de stukken vis elk op een warm bord. Serveer de rijst en de rest van het sausje apart erbij. Lekker met Chinese wokgroenten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.