Shang­hai pak­soi en kip met oes­ter­saus

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 1 personen
3 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoompan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Paksoi halveren, wassen en op hittebestendig bord leggen. Kip ernaast leggen. In kom marinade roeren van rest van ingrediënten. Marinade over kip en paksoi schenken. Bord in stoommand of -pan zetten en gerecht afgedekt laten ca. 8-10 minuten stomen, tot kip gaar is. Serveren met mihoen of nasi.

Tip:

Neem in plaats van kipfilet een moot zalm of vervang de paksoi door haricots verts. Als een bord niet in uw stoompan past, leg dan een dubbelgevouwen vel bakpapier onder de kip en vouw de randen wat omhoog.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.