Stok­jes­brood Rus­si­sche sa­la­de

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 8 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappel in blokjes van 1/2 cm en kook ze 10 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen. Kook de erwten 3 min. Giet af en spoel onder koud water. Meng de aardappel, erwten en ham met de mayonaise, mosterd, peper en zout.
  2. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in kwarten. Snijd 8 schuine sneetjes brood. Bestrijk ze aan weerszijden met olie. Verhit de grillpan. Gril het brood 4 min. Keer halverwege. Halveer de teen knoflook en wrijf de sneetjes ermee in.
  3. Verdeel de salade over het brood. Leg er een kwart ei op en prik vast met een tapasprikker.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Stokjesbrood Russische salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stok­jes­brood Rus­si­sche sa­la­de

1
1
  • 1 grote aardappelen

Snijd de aardappel in blokjes van 1/2 cm en kook ze 10 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.

2
2
  • 75 g tuinerwten

Kook de erwten 3 min. Giet af en spoel onder koud water.

3
3
  • 100 g schouderham
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl mosterd

Snijd de ham fijn. Meng de aardappel, erwten en ham met de mayonaise, mosterd, peper en zout.

4
4
  • 2 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in kwarten.

5
5
  • 1 Frans stokbrood
  • 3 el olijfolie

Snijd 8 schuine sneetjes brood. Bestrijk ze aan weerszijden met olie. Verhit de grillpan. Gril het brood 4 min. Keer halverwege.

6
6
  • 1 teen knoflook

Halveer de teen knoflook en wrijf de sneetjes ermee in.

7
7

Verdeel de salade over het brood. Leg er een kwart ei op en prik vast met een tapasprikker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.