Stok­jes­brood Spaan­se ome­let

Altijd een hit bij de tapas: de Spaanse omelet. Niet zoals wij 'm kennen, maar met aardappel.

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje Altijd een hit bij de tapas: de Spaanse omelet. Niet zoals wij 'm kennen, maar met aardappel. 12 personen
3 58

Ingrediënten

12 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 12 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Kook 10 min. in water met zout. Giet af. Snijd ondertussen de peterselie fijn, snipper de ui en halveer de knoflookteentjes. Pers de helft van de knoflookteentjes en klop de eieren los.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bak de ui en 1 teen knoflook 6 min. Bak de aardappel 2 min. mee. Voeg de peterselie, eieren, peper en zout toe en dek af. Bak 6 min. op laag vuur. Keer om en bak nog 5 min. Laat afkoelen.
  3. Snijd 12 schuine sneetjes brood. Bestrijk met de rest van de olie, rooster ca. 8 min. Keer halverwege. Wrijf het brood in met de rest van de knoflook. Snijd de omelet in 12 punten. Steek op het brood vast met een prikker.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 130 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Stokjesbrood Spaanse omelet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stok­jes­brood Spaan­se ome­let

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Kook 10 min. in water met zout. Giet af.

3
3
  • 10 g platte peterselie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eieren

Snijd ondertussen de peterselie fijn, snipper de ui en halveer de knoflookteentjes. Pers de helft van de knoflookteentjes en klop de eieren los.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit olie in een koekenpan. Bak de ui en 1 teen knoflook 6 min. Bak de aardappel 2 min. mee. Voeg de peterselie, eieren, peper en zout toe en dek af.

5
5

Bak 6 min. op laag vuur. Keer om en bak nog 5 min. Laat afkoelen.

6
6
  • 1 La Champain stokbrood
  • 2 el olijfolie

Snijd 12 schuine sneetjes brood. Bestrijk met olie, rooster ca. 8 min. Keer halverwege. Wrijf het brood in met de rest van de knoflook.

7
7

Snijd de omelet in 12 punten. Steek op het brood vast met een prikker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.