Stok­jes­brood ge­rook­te zalm, ei en kom­kom­mer

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 8 personen
3 84

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in ca. 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in plakjes. Snijd schuine sneetjes stokbrood. Bestrijk ze aan beide kanten met de olie. Verhit de grillpan en gril het brood 4 min. Keer halverwege. Halveer de komkommer in de lengte, schep met een theelepel de zaadlijsten eruit en schaaf er met de kaasschaaf lange linten van.
  2. Bestrijk het brood dun met de crème fraîche. Verdeel de komkommerlinten, de zalm en het ei erover. Schep er een beetje crème fraîche op, bestrooi met peper en garneer met een takje dille.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Stokjesbrood gerookte zalm, ei en komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stok­jes­brood ge­rook­te zalm, ei en kom­kom­mer

1
1
  • 2 eieren

Kook de eieren in ca. 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in plakjes.

2
2
  • 1 Frans stokbrood
  • 3 el olijfolie

Snijd schuine sneetjes stokbrood. Bestrijk ze aan beide kanten met de olie. Verhit de grillpan en gril het brood 4 min. Keer halverwege.

3
3
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte, schep met een theelepel de zaadlijsten eruit en schaaf er met de kaasschaaf lange linten van.

4
4
  • 125 g crème fraîche
  • 100 g gerookte zalm

Bestrijk het brood dun met de crème fraîche. Verdeel de komkommerlinten, de zalm en het ei erover.

5
5
  • 8 takjes dille

Schep er een beetje crème fraîche op, bestrooi met peper en garneer met een takje dille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.