Gos­sie gnoc­chi met groe­ne kool en spek

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder eventueel de lelijke buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in 4 parten en snijd uit elk stuk de harde kern. Snijd de parten in repen van ca. 2 cm breed. Was ze en droog ze in de slacentrifuge.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak het spek zachtjes uit. Bak de sjalotten en de knoflook zachtjes 3 min. mee. Schep de groene kool door het spek en voeg 5 el water toe. Leg de deksel op de pan en stoof de kool in ca. 15 min. heel zachtjes gaar.
  3. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op het pak gaar. Giet de gnocchi af en meng ze luchtig door de kool. Breng op smaak met zout en chilipeper.
  4. Verdeel het gerecht over 4 borden en serveer de Parmezaanse kaas apart erbij.

Tip:

Dit gerecht is ook lekker met spruitjes. Reken op ca. 600 g spruitjes. Halveer ze en reken voor de stooftijd ca. 10 minuten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.