Gnoc­chi met to­maat en groe­ne kool

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Tomaatjes wassen, in vieren snijden en in kom doen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Basilicumblaadjes in kleine stukken scheuren. Knoflook, basilicum en 3 eetlepels olijfolie door tomaten scheppen en ca. 2-4 uur laten staan.
  2. In grote pan met water en zout gnocchi koken volgens gebruiksaanwijzing. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen in wok 3 eetlepels olijfolie verhitten en kool in ca. 5 minuten al omscheppend beetgaar bakken. Pan van vuur nemen. Gnocchi in vergiet laten uitlekken. Kool en tomatenpartjes met vocht door gnocchi scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in ovenschaal en kaasplakjes erop leggen. Onder hete grill kaas in 3 à 5 minuten laten smelten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.