Ba­bi ket­jap met Chi­ne­se kool en rijst

(195)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 195

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  2. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de Chinese kool en hamlappen in reepjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de hamreepjes in 3 min. bruin. Voeg de rode peper en gember toe. Pers de helft van de knoflook erboven en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap toe en laat 6 min. op laag vuur gaar worden.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en voeg de Chinese kool toe. Pers de rest van de knoflook erboven en roerbak 4 min. Breng de kool op smaak met peper en zout. Verdeel de babi ketjap en de rijst over de kommen. Serveer met de kool.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.465 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Babi ketjap met Chinese kool en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­bi ket­jap met Chi­ne­se kool en rijst

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 3 cm verse gember
  • 1 Chinese kool
  • 300 g hamlappen

Schil de gember en snijd fijn. Snijd de Chinese kool en hamlappen in reepjes.

4
4
  • 2 el olie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de hamreepjes in 3 min. bruin.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml ketjap manis

Voeg de rode peper en gember toe. Pers de knoflook erboven en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap toe en laat 6 min. op laag vuur gaar worden.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

6
6
  • 2 el olie
  • 1 teen knoflook

Verhit ondertussen de olie in een wok en voeg de Chinese kool toe. Pers de knoflook erboven en roerbak 4 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

7
7

Breng de kool op smaak met peper en zout. Verdeel de babi ketjap en de rijst over de kommen. Serveer met de kool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.