Ham­lap met ho­ning­saus en chi­ne­se kool

Maak hamlappen eens lekker tropisch: met sinaasappel, honing, Chinese kool en basmatirijst

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Maak hamlappen eens lekker tropisch: met sinaasappel, honing, Chinese kool en basmatirijst 4 personen
2 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan, bestrooi de hamlappen met peper en zout en bak ze in 10 min. rondom goudbruin. Neem het vlees uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie nog 5 min. rusten.
  2. Halveer ondertussen de kool in de lengte, verwijder het harde uiteinde en snijd de bladeren in dunne repen. Verdeel 2½ sinaasappel in parten. Pers de andere ½ sinaasappel uit.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan, voeg de kool, gemalen gember, peper en eventueel zout toe. Roerbak 3-4 min. Meng de sinaasappelparten en het -sap door de kool.
  4. Meng de honing en ketjap tot een sausje. Serveer bij de hamlappen, kool en rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 91 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 545 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Hamlap met honingsaus en chinese kool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ham­lap met ho­ning­saus en chi­ne­se kool

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 hamlappen

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, bestrooi de hamlappen met peper en zout en bak ze in 10 min. rondom goudbruin.

3
3

Neem het vlees uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie nog 5 min. rusten.

4
4
  • 600 g Chinese kolen

Halveer ondertussen de kool in de lengte, verwijder het harde uiteinde en snijd de bladeren in dunne repen.

5
5
  • 3 handsinaasappels

Verdeel 2½ sinaasappel in parten. Pers de andere ½ sinaasappel uit.

6
6
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl gemalen gember

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Voeg de kool, gemalen gember, peper en eventueel zout toe en roerbak 3-4 min.

7
7

Meng de sinaasappelparten en het -sap door de kool.

8
8
  • 4 el honing
  • 2 el ketjap manis

Meng de honing en ketjap tot een sausje. Serveer bij de hamlappen, kool en rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.