Bloem­kool met be­cha­mel en kaas

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de bloemkoolroosjes 9 min. in water met zout. Giet af. Verhit de boter in een steelpan. Voeg 2 de bloem toe en roer door. Laat het mengsel ca. 3 min. op laag vuur gaar worden. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook tot een gladde saus. Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout. Schenk over de bloemkool en bestrooi met de kaas.

video

Be­cha­mel­saus ma­ken

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.