Bloem­kool met ko­mij­ne­kaas

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng een pan water aan de kook, voeg de bloemkool toe en kook in 3 min. beetgaar (blancheren). Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in de ovenschaal.
  2. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer 3 min. tot het mengsel licht begint te kleuren. Schenk de melk erbij en laat inkoken tot een gladde, gebonden saus. Roer regelmatig. Voeg de helft van de kaas toe en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de bloemkool en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 20 min. in de oven tot de bloemkool gaar en de kaas goudbruin is.
video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.