Ched­dar­kaas­saus

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels bijgerecht 4 personen
2 23

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel en laat 2 min. garen op laag vuur (roux).
  2. Voeg de melk toe en breng de saus al roerend aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken en voeg dan de kaas toe. Laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Lekker over groenten zoals bloemkool, broccoli of witlof.
video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.