Len­te­stamp­pot veld­sla-snij­bo­nen

(222)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 222

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de snijbonen in dunne reepjes van ca. ½ cm. Kook ze in ca. 4 min. beetgaar.
  2. Bestrooi ondertussen de ribkarbonades met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonades in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Giet de aardappelen af en vang ca. 50 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de crème fraîche tot een gladde puree. Schep de snijbonen en de veldsla erdoor. Serveer met de ribkarbonades.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lentestamppot veldsla-snijbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­stamp­pot veld­sla-snij­bo­nen

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar.

2
2
  • 600 g snijbonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd in dunne reepjes van ca. ½ cm. Kook ze in ca. 4 min. beetgaar.

3
3
  • 400 g ribkarbonades
  • 25 g boter

Bestrooi ondertussen de ribkarbonades met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonades in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 125 ml crème fraîche

Giet de aardappelen af en vang ca. 50 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de crème fraîche tot een gladde puree.

5
5
  • 75 g veldsla

Schep de snijbonen en de veldsla erdoor. Serveer met de ribkarbonades.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.