Zo­mer­s­tamp­pot met snij­bo­nen en kip­spa­re­ribs

Stamppot alleen geschikt voor de winter? Welnee, deze luchtige variant kan altijd op het menu.

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Stamppot alleen geschikt voor de winter? Welnee, deze luchtige variant kan altijd op het menu. 4 personen
3 48

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kipspareribs in een ovenschaal. Laat in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar worden. Schil intussen de aardappelen, snijd in stukjes en kook in ca. 15 min. gaar. Giet af en stamp fijn.
  2. Kook de snijbonen in ruim kokend water in 5 min. gaar. Klop de boter, melk mosterd en snijbonen door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de stamppot op de borden, serveer de spareribs erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 523 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 20-21

Zomerstamppot met snijbonen en kipspareribs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­s­tamp­pot met snij­bo­nen en kip­spa­re­ribs

1
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2
2
  • 350 g kipspareribs
  • 1½ kg kruimige aardappel

Leg de kipspareribs in een ovenschaal. Laat in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar worden. Schil intussen de aardappelen, snijd in stukjes en kook in ca. 15 min. gaar. Giet af en stamp fijn.

3
3
  • 250 g gesneden snijbonen
  • 3 el boter
  • 1 dl melk
  • 1 el mosterd

Kook de snijbonen in ruim kokend water in 5 min. gaar. Klop de boter, melk mosterd en snijbonen door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Schep de stamppot op de borden, serveer de spareribs erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.