Var­kens­fi­let­lap­jes met mos­terd­jus en snij­boon­tjes

Aardappelen-groente-vlees saai? Zeker niet, hier is het bewijs!

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Aardappelen-groente-vlees saai? Zeker niet, hier is het bewijs! 4 personen
4 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in vier gelijke stukken. Kook de aardappelparten in water met een beetje zout in 15 min. gaar.
  2. Bestrijk ondertussen de filetlapjes met de mosterd en bestrooi ze met peper en eventueel zout. Verhit 50 g boter in een koekenpan en bak de filetlapjes 6 min. op middelhoog vuur. Keer ze halverwege. Voeg ½ kopje water toe en laat nog 2 min. zachtjes koken, zo ontstaat een heerlijke jus.
  3. Was ondertussen de romaatjes en halveer ze. Snijd de bieslook fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de snijbonen met ½ kopje water 5 min. Voeg de romaatjes toe en roerbak nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper samen met de rest van de boter, melk en bieslook tot een romige puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de filetlapjes, snijbonen en de jus.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: AH Pinot Grigio.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 130 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Varkensfiletlapjes met mosterdjus en snijboontjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­fi­let­lap­jes met mos­terd­jus en snij­boon­tjes

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in vier gelijke stukken. Kook de aardappelparten in water met een beetje zout in 15 min. gaar.

2
2
  • 4 scharrelfiletlapje
  • 4 tl mosterd

Bestrijk ondertussen de filetlapjes met de mosterd en bestrooi ze met peper en eventueel zout.

3
3
  • 50 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de filetlapjes 6 min. op middelhoog vuur. Keer ze halverwege.

4
4

Voeg ½ kopje water toe en laat nog 2 min. zachtjes koken, zo ontstaat een heerlijke jus.

5
5
  • 250 g romaatjes
  • 25 g bieslook

Was ondertussen de romaatjes en halveer ze. Snijd de bieslook fijn.

6
6
  • 2 el arachideolie
  • 400 g gesneden snijbonen

Verhit de olie in een wok en roerbak de snijbonen met ½ kopje water 5 min. Voeg de romaatjes toe en roerbak nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 25 g boter
  • 100 ml melk

Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper samen met de rest van de boter, melk en bieslook tot een romige puree.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de filetlapjes, snijbonen en de jus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.