Ste­vi­ge boe­ren­kool­stamp­pot

Zeg je winter, dan zeg je boerenkool. Dit is zo'n recept dat je elke winter weer tevoorschijn kunt halen.

(152)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Zeg je winter, dan zeg je boerenkool. Dit is zo'n recept dat je elke winter weer tevoorschijn kunt halen. 4 personen
3 152

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen samen met de boerenkool in 20 min. gaar. Verwarm de rookworst volgens de verpakking. Snipper de ui. Laat in een steelpan de boter lichtbruin worden en fruit de ui. Voeg de jus en het water toe en laat al roerend met garde aan de kook komen. Roer de mosterd erdoor. Verwarm de melk. Stamp vervolgens de aardappelen met de groenten en melk door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de worst en jus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.245 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 46-47

Stevige boerenkoolstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ste­vi­ge boe­ren­kool­stamp­pot

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 600 g gesneden boerenkool
  • 350 g rookworsten

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen samen met de boerenkool in 20 min. gaar. Verwarm de rookworst volgens de verpakking.

2
2
  • 1 ui
  • 50 g boter
  • 18 g rundvlees jus
  • 250 ml water

Snipper de ui. Laat in een steelpan de boter lichtbruin worden en fruit de ui. Voeg de jus en het water toe en laat al roerend met garde aan de kook komen.

3
3
  • 1 el Franse mosterd
  • 100 ml melk

Roer de mosterd erdoor. Verwarm de melk. Stamp vervolgens de aardappelen met de groenten en melk door elkaar.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de worst en jus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.