Rij­ke boe­ren­kool­stamp­pot

De klassieke stampot, maar dan met extra veel gebakken groente. Lekker!

(141)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De klassieke stampot, maar dan met extra veel gebakken groente. Lekker! 4 personen
3 141

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de uien en snijd in ringen. Maak de champignons schoon en halveer.
  2. Kook de aardappelen met de boerenkool in een grote pan in weinig water, met zout naar smaak in ca. 20 min. gaar. Voeg de melk en boter toe en stamp het geheel met een stamper tot stamppot. Schep de mosterd erdoor en voeg naar smaak peper toe.
  3. Verhit ondertussen de olie in de wok en pers de knoflook erboven uit. Bak de uienringen hier ca. 1 min. in. Voeg de champignons toe en bak mee. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.
  4. Verdeel de stamppot over de borden en schep de champignons erdoor.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 02-03

Rijke boerenkoolstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rij­ke boe­ren­kool­stamp­pot

1
1
  • 2 rode uien
  • 800 g champignons

Pel de uien en snijd in ringen. Maak de champignons schoon en halveer.

2
2
  • 1.2 kg kookaardappel
  • 600 g boerenkool

Kook de aardappelen met de boerenkool in een grote pan in weinig water, met zout naar smaak in ca. 20 min. gaar.

3
3
  • 100 ml halfvolle melk
  • 30 g boter
  • 3 el grove mosterd

Voeg de melk en boter toe en stamp het geheel met een stamper tot stamppot. Schep de mosterd erdoor en voeg naar smaak peper toe.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook

Verhit ondertussen de olie in de wok en pers de knoflook erboven uit. Bak de uienringen hier ca. 1 min. in.

5
5

Voeg de champignons toe en bak mee. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.

6
6

Verdeel de stamppot over de borden en schep de champignons erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.