Len­te­stamp­pot

Stamppot slank? Deze zeker! Met heel veel groenten, spekjes en romige kaas.

(431)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Stamppot slank? Deze zeker! Met heel veel groenten, spekjes en romige kaas. 4 personen
3 431

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in ruim water met zout in ca. 20 min. gaar. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 6 min. uit.
  2. Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Draai het vuur uit. Snijd ondertussen de spinazie grof en bak in delen kort mee met het spek. Voeg het spinazie-spekmengsel en de andijvie toe en laat 4 min. staan.
  3. Kook ondertussen de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Voeg de hüttenkäse toe aan de aardappelen en stamp alles door elkaar. Maak smeuïger met wat kookvocht. Roer de tuinerwten erdoor en serveer.

bereidingstip:

Voeg wat van het kookvocht van de aardappelen toe als de stamppot te droog is.

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 825 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Lentestamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­stamp­pot

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in ruim water met zout in ca. 20 min. gaar.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • 200 g spekreepjes

Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 6 min. uit.

3
3
  • 300 g spinazie

Snijd ondertussen de spinazie grof en bak in delen kort mee met het spek.

4
4

Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Draai het vuur uit.

5
5
  • 400 g gesneden andijvie

Voeg het spinazie-spekmengsel en de andijvie toe en laat 4 min. staan.

6
6
  • 200 g tuinerwten

Kook ondertussen de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

7
7
  • 200 g hüttenkäse

Voeg de hüttenkäse toe aan de aardappelen en stamp alles door elkaar. Maak smeuïger met wat kookvocht.

8
8

Roer de tuinerwten erdoor en serveer.

Tip: Voeg wat van het kookvocht van de aardappelen toe als de stamppot te droog is.

bereidingstip:

Voeg wat van het kookvocht van de aardappelen toe als de stamppot te droog is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.