Wit­te pas­ta­sa­la­de met ge­pof­te knof­look

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 8 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaaltje doorsnede ca. 10 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bovenkant van de bol knoflook, zodat de tenen zichtbaar worden. Zet de bol in het ovenschaaltje en besprenkel het snijvlak met de olie. Pof de knoflook 30 min. in de oven. Laat afkoelen.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water af om het kookproces te stoppen.
  3. Duw de gepofte knoflooktenen uit de velletjes in een saladeschaal. Voeg de mascarpone, de azijn en peper en zout naar smaak toe. Meng met een vork en roer de ui en de pasta erdoor.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.