Aard­ap­pel­pu­ree met ge­pof­te knof­look

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schaaltje à inhoud 3 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met weinig water en zout in ca. 15 minuten gaar koken. Knoflooktenen losmaken, niet pellen. In steelpan olie en knoflook ca. 5 minuten heel zachtjes verwarmen tot knoflook begint te kleuren. Pan van vuur nemen en knoflookteentjes uit olie nemen. 4 Mooie blaadjes basilicum achterhouden voor garnering, rest van basilicum heel fijn hakken. Schaaltjes voorverwarmen. Aardappels afgieten en fijnstampen. 2 Tenen knoflook erboven uitpersen. Knoflookolie en zoveel melk erdoor roeren dat heel smeuïge puree ontstaat. Al roerend nog even goed door warmen en eventueel puree iets laten indikken. Op smaak brengen met zout en peper. Op laatste moment basilicum door puree roeren. Puree in warme schaaltjes scheppen en garneren met teentje gepofte knoflook en blaadje basilicum. Serveren bij gestoofd konijn.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.