Pas­ta­sa­la­de met to­maat en tijm

Na een paar uur eigenlijk nog lekkerder. Dus ideaal voor in de lunchtrommel of de picknickmand.

(154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Na een paar uur eigenlijk nog lekkerder. Dus ideaal voor in de lunchtrommel of de picknickmand. 6 personen
3 154

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Halveer de tomaten en de bolletjes mozzarella. Snijd de ui in halve ringen. Doe in een schaal en meng met de pasta.
  2. Doe de mayonaise, crème fraîche en azijn in een kommetje en pers de knoflook erboven. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe. Roer door en schep door de pastasalade. Breng op smaak met peper en zout.
video

Snij­den

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met tomaat en tijm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met to­maat en tijm

1
  • 500 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2
  • 500 g cherrytomaten
  • 150 g mini-mozzarellabolletjes
  • 3 rode uien

Halveer de tomaten en de bolletjes mozzarella. Snijd de ui in halve ringen. Doe in een schaal en meng met de pasta.

3
  • 4 el mayonaise
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 el balsamicoazijn
  • 1 teen knoflook
  • 8 g tijm

Doe de mayonaise, crème fraîche en azijn in een kommetje en pers de knoflook erboven. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe.

4

Roer door en schep door de pastasalade. Breng op smaak met peper en zout. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.