Wit­te piz­za met ru­co­la en to­ma­ten­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 560 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pizzasteen of bakplaat

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven (met pizzasteen) voor op 200 °C. Rol het deeg uit.Bestrijk het deeg met de mascarpone en de randen met 1 el olie.
  2. Verdeel 3/4 van de uien, de champignons en de helft van de Italiaanse kruiden en zout en peper over het deeg.
  3. Schuif de pizza op de bakplaat of schuif een brede spatel onder de pizza en schuif hem op de steen. Bak de pizza in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
  4. Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de achtergehouden ui met de rest van de kruiden 3 min., Roer de tomatensaus uit het pizzapakket erdoor en breng alles aan de kook.
  5. Schuif de pizza op een schaal, strooi de rucola erover en serveer met tomatensaus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.