Broc­co­li-gei­ten­kaas­qui­che

Zet je tanden in deze quiche met een bodem van hazelnoot en een vulling boordevol broccoli.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 565 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(544)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Zet je tanden in deze quiche met een bodem van hazelnoot en een vulling boordevol broccoli. 6 personen
3 544

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de boter. Maal het brood, de noten en peterselieblaadjes fijn in de keukenmachine. Voeg 1 ei en de gesmolten boter toe en meng nog kort in de keukenmachine. Bedek de gehele quichevorm met het mengsel en bak ca. 10 min. in de oven.
  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de broccoli in roosjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. Kook de broccoli 4 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep de broccoli in de quichevorm.
  3. Meng in een kom de room met de rest van de eieren. Verkruimel de kaas erboven. Voeg de rozemarijn, de ui met de olie, peper en eventueel zout toe. Schenk over de broccoli. Bak de quiche onder in de oven in ca. 30 min. gaar. Dek de quiche halverwege de baktijd af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen, bewaar afgedekt in de koelkast. Warm in ca. 20 min. op in de oven op 200 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Broccoli-geitenkaasquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li-gei­ten­kaas­qui­che

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
  • 50 g boter

Smelt de boter.

3
  • 6 sneetjes Allinson volkorenbrood
  • 95 g hazelnoten
  • 20 g platte peterselie

Maal het brood, de noten en peterselieblaadjes fijn in de keukenmachine.

4
  • 1 ei

Voeg het ei en de gesmolten boter toe en meng nog kort in de keukenmachine. Bedek de gehele quichevorm met het mengsel en bak ca. 10 min. in de oven.

5
  • 2 rode uien
  • 600 g broccoli

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de broccoli in roosjes.

6
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min.

7

Kook de broccoli 4 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep de broccoli in de quichevorm.

8
  • 125 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 200 g zachte geitenkaas

Meng in een kom de room met de eieren. Verkruimel de kaas erboven.

9
  • 2 tl gedroogde rozemarijn

Voeg de rozemarijn, de ui met de olie, peper en eventueel zout toe. Schenk over de broccoli.

10

Bak de quiche onder in de oven in ca. 30 min. gaar. Dek de quiche halverwege de baktijd af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

11

Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen, bewaar afgedekt in de koelkast. Warm in ca. 20 min. op in de oven op 200 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.