Run­der­stoof­pot met ro­de­kool

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder van de kool de buitenste bladeren. Snijd de kool in parten en snijd de witte stronk eruit. Snijd in repen. Snijd de wortel in schuine plakken van 2 cm dik. Verhit de boter in een braadpan. Snijd het vlees in grote stukken en bak het al omscheppend ca. 2 min. Voeg de sjalotten toe en bak ca. 2 min mee. Bestrooi het vlees met de vleeskruiden en schep om. Schep de rodekool en de wortel erdoor. Schenk langs de rand van de pan de wijn erbij. Breng het langzaam aan de kook. Laat het vlees en de groente afgedekt op laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 3 uur gaar stoven. Schep af en toe om. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verdeel het brood in grote stukken. Smelt in een koekenpan de overige boter en wentel het brood erdoor. Verdeel de broodstukken over de runderstoofpot. Schuif de pan onder de hete grill en laat het brood in ca. 5 min. bruin worden.

video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 745 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Runderstoofpot met rodekool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­stoof­pot met ro­de­kool

1
1
  • ½ rodekool

Verwijder van de kool de buitenste bladeren.

2
2
  • 2 winterpenen

Snijd de kool in parten en snijd de witte stronk eruit. Snijd in repen. Snijd de wortel in schuine plakken van 2 cm dik.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 50 g boter
  • 500 g riblappen

Verhit de boter in een braadpan. Snijd het vlees in grote stukken en bak het al omscheppend ca. 2 min.

4
4
  • 4 sjalotten
  • 10 g rundvleeskruiden

Voeg de sjalotten toe en bak ca. 2 min mee. Bestrooi het vlees met de vleeskruiden en schep om. Schep de rodekool en de wortel erdoor.

5
5
  • 300 ml rode wijn

Schenk langs de rand van de pan de wijn erbij. Breng het langzaam aan de kook.

6
6

Laat het vlees en de groente afgedekt op laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 3 uur gaar stoven. Schep af en toe om.

7
7
  • ½ vloerbrood

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verdeel het brood in grote stukken.

8
8
  • 20 g boter

Smelt in een koekenpan de overige boter en wentel het brood erdoor. Verdeel de broodstukken over de runderstoofpot.

9
9

Schuif de pan onder de hete grill en laat het brood in ca. 5 min. bruin worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.