Tor­tel­li­ni met pad­den­stoe­len

Moet de een sporten en de ander naar muziekles? Deze snelle pasta is geschikt voor drukke avonden.

(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Moet de een sporten en de ander naar muziekles? Deze snelle pasta is geschikt voor drukke avonden. 4 personen
3 155

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalotjes in ringetjes en de hak de rozemarijn fijn. Verhit de boter en fruit de sjalotten en rozemarijn 1 minuut. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze al omscheppend in 5 min. gaar. Roer de crème fraîche erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en breng alles aan de kook. Houd de paddenstoelen op een laag vuur warm.
  2. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  3. Schep 3 el van het kookvocht van de tortellini bij de champignons. Giet de tortellini af en verdeel ze over warme borden. Lepel de paddenstoelen met room op de tortellini. Strooi een deel van de kaas erover en geef de rest er apart bij.

serveertip:

Ook lekker als hoofdgerecht voor 2 personen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Tortellini met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­tel­li­ni met pad­den­stoe­len

1
1
  • 25 g boter
  • 2 sjalotjes
  • 1 el rozemarijn
  • 250 g kastanjechampignons

Snijd de sjalotjes in ringetjes en de hak de rozemarijn fijn. Verhit de boter en fruit de sjalotten en rozemarijn 1 minuut. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze al omscheppend in 5 min. gaar.

2
2
  • 75 g crème fraîche

Roer de crème fraîche erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en breng alles aan de kook. Houd de paddenstoelen op een laag vuur warm.

3
3
  • 250 g tortelloni con formaggio e noci

Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

4
4
  • 50 g Grana Padano

Schep 3 el van het kookvocht van de tortellini bij de champignons. Giet de tortellini af en verdeel ze over warme borden. Lepel de paddenstoelen met room op de tortellini. Strooi een deel van de kaas erover en geef de rest er apart bij.

serveertip:

Ook lekker als hoofdgerecht voor 2 personen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.