Ara­bi­sche krui­den­sa­la­de

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters bijgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de grill van de oven aan. Snijd elk broodje in 8 puntjes. Gril het brood onder de hete grill in ca. 4 min. goudbruin en knapperig. Bestrooi met zout naar smaak.
  2. Meng de komkommer met de tomaat en de bosui. Scheur de blaadjes van de peterselie, de munt en het basilicum in kleine stukjes. Meng het samen met de dille door de salade. Besprenkel met de olie en de azijn en breng op smaak met zout. Verdeel de broodpuntjes over de salade. Lekker met gegrilde kipfilet.

Tip:

Griekse olijfolie en op hout gerijpte balsamicoazijn zijn ook lekker om (stok)brood in te dippen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.