Groe­ne krui­den­sa­la­de

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 10 personen
3 60

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de schil. Pers beide sinaasappels uit. Breng het sap samen met de rasp aan de kook en kook het vocht op hoog vuur in tot nog een derde over is. Laat dit ingekookte vocht afkoelen en klop het dan met de azijn en olijfolie tot een dressing.Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de dressing over in een mooi schenkkannetje of schaaltje. Verwijder de grove takjes uit de waterkers en eventueel de worteltjes van de veldsla. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum, munt en peterselie. Knip de bieslook in stukjes van 2 cm. Schep de waterkers, veldsla, rucola, basilicum, munt, peterselie en bieslook luchtig om in een grote slaschaal. Serveer de dressing er apart bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.