Groe­ne sa­la­de met spek en avo­ca­do

Feest op je bord: twee soorten sla, zachte avocado, knapperige noten

(254)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht Feest op je bord: twee soorten sla, zachte avocado, knapperige noten 4 personen
3 254

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken en sprenkel er ⅔ van het citroensap over.
  3. Meng de veldsla, rucola en avocado in een grote schaal. Doe de rest van het citroensap en ¾ van de basilicumolie in een kom en pers de knoflook erboven. Klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de grillpan. Bestrijk het ontbijtspek met de rest van de olie en gril 3 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukken. Schep de dressing en cashewnoten luchtig door de salade en garneer met het spek.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 310 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Groene salade met spek en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne sa­la­de met spek en avo­ca­do

1
1
  • 150 g ongezouten cashewnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

3
3
  • 2 el citroensap

Snijd het vruchtvlees in stukken en sprenkel er het citroensap over.

4
4
  • 75 g veldsla
  • 75 g rucola
  • 1 el citroensap
  • 3 el extra vierge olijfolie met basilicum
  • ½ teen knoflook

Meng de veldsla, rucola en avocado in een grote schaal. Doe de rest van het citroensap en de basilicumolie in een kom en pers de knoflook erboven.

5
5

Klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 6 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 1 el extra vierge olijfolie met basilicum

Verhit de grillpan. Bestrijk het ontbijtspek met de rest van de olie en gril 3 min. Keer halverwege.

7
7

Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukken.

8
8

Schep de dressing en cashewnoten luchtig door de salade en garneer met het spek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.