Tuin­bo­nen-krui­den­sa­la­de

Topbijgerecht, maar ook heerlijk als hapje op geroosterd brood.

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Topbijgerecht, maar ook heerlijk als hapje op geroosterd brood. 8 personen
3 48

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het spek in reepjes en bak 6 min. in een koekenpan zonder olie of boter knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Kook ondertussen de tuinboontjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwijder de lichtgroene vliesjes van de boontjes (dubbeldoppen).
  3. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Klop het rasp en het sap met de olie en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de munt, basilicum en koriander af.
  4. Scheur de munt- en basilicumblaadjes in stukjes. Meng met de boontjes, spekjes, koriander en rucola. Besprenkel met de dressing.
video

Tuin­bo­nen dub­beldop­pen

Instructievideo - 00:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tuinbonen-kruidensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tuin­bo­nen-krui­den­sa­la­de

1
1
  • 300 g ontbijtspek

Snijd het spek in reepjes en bak 6 min. in een koekenpan zonder olie of boter knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2
2
  • 600 g tuinbonen

Kook ondertussen de tuinboontjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwijder de lichtgroene vliesjes van de boontjes (dubbeldoppen).

3
3
  • 2 limoenen
  • 8 el olijfolie extra vierge
  • 2 el vloeibare honing
  • 30 g munt
  • 30 g basilicum
  • 30 g koriander

Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Klop het rasp en het sap met de olie en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de munt, basilicum en koriander af.

4
4
  • 75 g rucola

Scheur de munt- en basilicumblaadjes in stukjes. Meng met de boontjes, spekjes, koriander en rucola. Besprenkel met de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.