Krop­sla-krui­den­sa­la­de

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ze en scheur de grote bladeren kleiner. Doe de sla met de ui, komkommer, bieslook en peterselie in een schaal.
  2. Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn, olie en tijm. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verkruimel de geitenkaas over de salade. Schenk de dressing erover. Schep de salade om en serveer.

Tip:

Lekker bij gebakken karbonade of biefstuk en aardappelschijfjes.

Tip:

Bieslook en tijm zijn heerlijke smaakmakers in tomatensoep. Of maak een sandwich met oude kaas, tomaat, plakjes gekookt ei, halvanaise, bieslook en tijm.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.