Kip met cho­co­la­de

Verrassende combi, maar oh zo heerlijk!

(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Verrassende combi, maar oh zo heerlijk! 4 personen
3 149

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 30 cm)
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in 4 parten. Leg de ui, tomaten en ongepelde tenen knoflook in de ovenschaal. Rooster ca. 30 min. in de oven.
  2. Verdeel ondertussen met een scherp mes de kippenpoten in een drumstick en een dij. Bestrijk de kip met 40 g boter. Leg in de andere ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Zet naast de groenten in de oven. Bak in ca. 50 min. gaar.
  3. Maal 60 g amandelen fijn in de keukenmachine. Verhit de rest van de boter in een pan. Bak de gemalen amandelen en rozijnen 3 min. Voeg de kaneel en oregano toe. Neem de groenten uit de oven. Laat iets afkoelen en duw de knoflook voorzichtig uit de schil. Voeg met de groenten toe aan de amandelen en rozijnen. Voeg het bouillontablet en het water toe en kook 20 min. afgedekt op laag vuur.
  4. Snijd de chocolade grof. Voeg toe aan de saus en laat smelten. Breng op smaak met chilipeper en eventueel zout. Leg de kip erin en garneer met de rest van de amandelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kip met chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met cho­co­la­de

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 ui
  • 3 romatomaten
  • 4 tenen knoflook

Snijd de ui in 4 parten. Leg de ui, tomaten en ongepelde tenen knoflook in de ovenschaal. Rooster ca. 30 min. in de oven.

3
  • 1 kg kippenpoten zonder rugstuk

Verdeel ondertussen met een scherp mes de kippenpoten in een drumstick en een dij.

4
  • 40 g boter

Bestrijk de kip met de boter. Leg in de andere ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Zet naast de groenten in de oven. Bak in ca. 50 min. gaar.

5
  • 60 g geroosterde amandelen

Maal de amandelen fijn in de keukenmachine.

6
  • 40 g boter
  • 2 el rozijnen
  • 1 mespunt gemalen kaneel
  • 1 tl gedroogde oregano

Verhit de boter in een pan. Bak de gemalen amandelen en rozijnen 3 min. Voeg de kaneel en oregano toe.

7

Neem de groenten uit de oven. Laat iets afkoelen en duw de knoflook voorzichtig uit de schil. Voeg met de groenten toe aan de amandelen en rozijnen.

8
  • 1 kippenbouillontablet
  • 300 ml kraanwater

Voeg het bouillontablet en het water toe en kook 20 min. afgedekt op laag vuur.

9
  • 50 g chocolade extra puur 72%
  • ½ tl chilipeper

Snijd de chocolade grof. Voeg toe aan de saus en laat smelten. Breng op smaak met chilipeper en eventueel zout.

10
  • 30 g geroosterde amandelen

Leg de kip erin en garneer met de rest van de amandelen. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.