Bas­til­la met kip

Deze superlekkere hartige taart zit bomvol smaakmakers uit het zuiden.

(112)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Deze superlekkere hartige taart zit bomvol smaakmakers uit het zuiden. 4 personen
4 112

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een pan en bak de kip tot die lichtgekleurd is. Bestrooi met 1 el peper, de ras al hanout en zout naar smaak. Stoof 5 min. op laag vuur., snipper ondertussen de ui. Voeg de ui en de saffraan toe.
  2. Schenk er zoveel water bij tot de kip net niet onder staat. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 1 uur garen tot de kip van het bot valt.
  3. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd het blad van de koriander fijn. Voeg de koriander, het rasp en 2 el sap toe. Neem de pan van het vuur, haal de kip eruit en snijd in stukken.
  4. Zeef het kookvocht en kook op hoog vuur 10 min. in. Meng de kip met het uimengsel en het brood. Voeg wat kookvocht toe. Klop het ei los.
  5. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg 1 vel ontdooid filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met olie en bestrooi met peper. Leg er 1 vel deeg op en bestrijk weer met olie. Schep de kip op het deeg. Bestrijk de randen met ei.
  6. Maak nu de deeglap voor de bovenkant: bestrijk 1 vel deeg met olie, bestrooi met peper en leg er nog 1 vel op. Leg over de kipvulling en plak vast aan de onderste deeglap. Vouw het deeg rondom de vulling onder de bodem. Bestrijk met ei en bak in 10 min. goudbruin.

kookstaptip:

Het kruidenmengsel van 2 tl gemalen komijn, 2 tl kardemom, 2 tl gemberpoeder, 1 tl chilipeper en 1 tl kruidnagel heet: Arhimo's ras al hanout.

video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bastilla met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bas­til­la met kip

1
1
  • 3 el olijfolie
  • 4 kippenpoten zonder rugstuk
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl kardemom
  • 2 tl gemberpoeder (djahé)
  • 1 tl chilipeper
  • 1 tl kruidnagel
  • 1 grote ui
  • 1 buisje saffraan

Verhit de olie in een pan en bak de kip tot die lichtgekleurd is. Bestrooi met 1 el peper, de ras al hanout en zout naar smaak. Stoof 5 min. op laag vuur., snipper ondertussen de ui. Voeg de ui en de saffraan toe.

2
2

Schenk er zoveel water bij tot de kip net niet onder staat. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 1 uur garen tot de kip van het bot valt.

3
3
  • 1 citroen
  • 15 g koriander

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd het blad van de koriander fijn. Voeg de koriander, het rasp en 2 el sap toe. Neem de pan van het vuur, haal de kip eruit en snijd in stukken.

4
4
  • 2 sneetjes witbrood

Zeef het kookvocht en kook op hoog vuur 10 min. in. Verkruimel intussen het brood. Meng de kip met het uimengsel en het brood. Voeg wat kookvocht toe.

5
5
  • 1 ei

Klop het ei los.

6
6
  • 2 filodeeg
  • ½ el olijfolie

Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg 1 vel ontdooid filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met olie en bestrooi met peper. Leg er 1 vel deeg op en bestrijk weer met olie. Schep de kip op het deeg. Bestrijk de randen met ei.

7
7
  • 2 filodeeg
  • ½ el olijfolie

Maak nu de deeglap voor de bovenkant: bestrijk 1 vel deeg met olie, bestrooi met peper en leg er nog 1 vel op. Leg over de kipvulling en plak vast aan de onderste deeglap. Vouw het deeg rondom de vulling onder de bodem.

8
8

Bestrijk met ei en bak in 10 min. goudbruin.

kookstaptip:

Het kruidenmengsel van 2 tl gemalen komijn, 2 tl kardemom, 2 tl gemberpoeder, 1 tl chilipeper en 1 tl kruidnagel heet: Arhimo's ras al hanout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.