Kip met tan­door­ikrui­den

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie, braadslede

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Saffraan 5 min. weken in 2 el heet water. Citroensap, gember, knoflook, specerijen, yoghurt en 2 tl zout erdoor roeren. Vel van kip lossnijden en niet helemaal wegtrekken. Hier en daar inkepingen maken en rondom royaal insmeren met yoghurtmengsel. Vel er weer overheen trekken. Kip afgedekt in kolekast minstens 3 uur laten marineren. Voor gebruik kip op kamertemperatuur laten komen.
  2. Oven voorverwarmen op 225 °C. Kip op borst in braadslede leggen en bestrijken met ghee. In midden van oven kip in 60 min. goudbruin en gaar roosteren, laatste 15 min. kip op rug leggen.

Tip:

Ghee (geklaarde boter): In kleine pan met dikke bodem 250 g ongezouten roomboter op laag vuur smelten. Boter 45 min. zacht doorkoken tot alle witte vloken zijn komen bovendrijven (vast melkbestanddelen). Zeef boter door schone theedoek zodat alle vast bestanddelen verwijderd worden. Bewaar geklaarde boter tot gebruik in koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: India

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.