Cho­co­lade­truf­fels

Dat scheelt: je kunt de truffels drie dagen van tevoren maken.

  • nagerecht
  • 40 stuks
  • 65 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(198)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Dat scheelt: je kunt de truffels drie dagen van tevoren maken. 40 stuks
4 198

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter toe. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en schenk over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en goed met de slagroom is gemengd. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  2. Doe de cacao en kokos in 2 aparte diepe borden.
  3. Verdeel het chocolademengsel met behulp van 2 theelepels in kleine porties en rol die tot balletjes. Rol de ene helft door de cacaopoeder en de andere helft door de kokos.

bewaartip:

Je kunt de truffels 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Gana­che ma­ken

Instructievideo - 01:43 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 4 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladetruffels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­lade­truf­fels

1
1
  • 200 g chocolade extra puur 72%

Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom.

2
2
  • 150 ml slagroom
  • 50 g boter

Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter toe. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en schenk over de chocolade.

3
3

Roer tot de chocolade gesmolten is en goed met de slagroom is gemengd. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

4
4
  • 4 el cacaopoeder
  • 75 g gemalen kokos

Doe de cacao en kokos in 2 aparte diepe borden.

5
5

Verdeel het chocolademengsel met behulp van 2 theelepels in kleine porties en rol die tot balletjes.

6
6

Rol de ene helft door de cacaopoeder en de andere helft door de kokos.

bewaartip:

Je kunt de truffels 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.