Pol­lo con mo­le po­bla­no (kip met pit­ti­ge cho­co­la­de­saus)

Mole is niet zomaar een chocoladesaus. Hij zit vol specerijen en is een beetje pittig. In Mexico wordt de saus vooral bij kip gegeten.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Mole is niet zomaar een chocoladesaus. Hij zit vol specerijen en is een beetje pittig. In Mexico wordt de saus vooral bij kip gegeten. 4 personen
2 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, paprikapoeder, komijn, kruidnagel, kaneel en cayennepeper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillontablet, de ketchup en het water toe en laat op middelhoog vuur inkoken tot de helft. Dit duurt ongeveer 8 min.
  3. Neem de pan van het vuur en doe de saus in een hittebestendige hoge kom. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.
  4. Snijd de kipfilet in lange repen en bestrooi eventueel met zout. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de kip in 7 min. goudbruin en gaar. Leg op een schaal en serveer de saus apart erbij.

combinatietip:

Lekker met rijst en een paprikasalade. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor het recept.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 685 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pollo con mole poblano (kip met pittige chocoladesaus)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pol­lo con mo­le po­bla­no (kip met pit­ti­ge cho­co­la­de­saus)

1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
  • 2 el arachideolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl cayennepeper

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, paprikapoeder, komijn, kruidnagel, kaneel en cayennepeper 5 min. op middelhoog vuur.

3
  • 1 kippenbouillontablet
  • 100 ml ketchup
  • 400 ml kraanwater

Voeg het bouillontablet, de ketchup en het water toe en laat op middelhoog vuur inkoken tot de helft. Dit duurt ongeveer 8 min.

4
  • 75 g pure chocolade 72%

Neem de pan van het vuur en doe de saus in een hittebestendige hoge kom. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe.

5

Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.

6
  • 300 g kipfilet
  • 2 el arachideolie

Snijd de kipfilet in lange repen en bestrooi eventueel met zout. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip in 7 min. goudbruin en gaar.

7

Leg op een schaal en serveer de saus apart erbij. Lekker!

combinatietip:

Lekker met rijst en een paprikasalade. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.