Fa­zant met cho­co­la­de­saus

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de fazant met peper. Verhit ⅔ van de boter in een hapjespan en braad de fazant eerst 20 min. aan. Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de tomaten in blokjes en hak de amandelen fijn.
  2. Verhit de rest van de boter in een steelpan en voeg hieraan de ui en rode peper toe. Pers de knoflook boven de ui en fruit deze ca. 3 min. zachtjes. Voeg de tomaten, amandelen, rozijnen, speculaaskruiden en een kippenbouillonblokje met het water toe aan het uienmengsel.
  3. Laat de saus ca. 5 min. zachtjes koken. Pureer de saus in een keukenmachine. Braad de fazant in ca. 45 min. gaar. Voeg de saus toe aan de fazant, breng de saus aan de kook en laat de fazant met de deksel op de pan in ca. 20 min. gaar sudderen.
  4. Leg de fazant op een warme schaal en houd warm. Breek de chocolade in kleine stukjes en roer door de saus. Laat de chocoladesaus ca. 5 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper. Schenk een beetje chocoladesaus over de fazant en serveer de rest in een sauskom.

variatietip:

In plaats van een fazant kun je ook een hele kip gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 66 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Fazant met chocoladesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fa­zant met cho­co­la­de­saus

1
1
  • 1 fazant
  • 50 g boter

Bestrooi de fazant met peper. Verhit de boter in een hapjespan en braad de fazant eerst 20 min. aan.

2
2
  • ½ ui
  • ½ rode peper

Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

3
3
  • 1½ tomaat
  • 50 g blanke amandelen
  • 25 g boter

Snijd de tomaten in blokjes en hak de amandelen fijn. Verhit de boter in een steelpan en voeg hieraan de ui en rode peper toe.

4
4
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook boven de ui en fruit deze ca. 3 min. zachtjes.

5
5
  • 25 g rozijnen
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 kippenbouillontablet
  • 200 ml kraanwater

Voeg de tomaten, amandelen, rozijnen, speculaaskruiden en een kippenbouillonblokje met het water toe aan het uienmengsel.

6
6

Laat de saus ca. 5 min. zachtjes koken. Pureer de saus in een keukenmachine. Braad de fazant in ca. 45 min. gaar.

7
7

Voeg de saus toe aan de fazant, breng de saus aan de kook en laat de fazant met de deksel op de pan in ca. 20 min. gaar sudderen.

8
8
  • 30 g pure chocolade 70%

Leg de fazant op een warme schaal en houd warm. Breek de chocolade in kleine stukjes en roer door de saus.

9
9

Laat de chocoladesaus ca. 5 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper.

10
10

Schenk een beetje chocoladesaus over de fazant en serveer de rest in een sauskom.

variatietip:

In plaats van een fazant kun je ook een hele kip gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.