Ca­ri­bi­sche ana­nas­sa­la­de

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 63

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng 3 el olie, het limoensap en de bieslook tot een dressing.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek in ca. 4 min. uit, keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verwijder de harde kern van de ananas. Snijd het vruchtvlees in zo dun mogelijke plakken. Verdeel over 4 borden.
  4. Maak de spinazie aan met de dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng met het ontbijtspek en de ananas. Verkruimel de geitenkaas erover. Serveer direct. Lekker met gegrilde kipfilet en rijst.

Tip:

Fijngesneden bieslook is ook lekker door gekookte rijst.

video

Ana­nas schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.