Me­loen-ana­nas­sa­la­de

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch nagerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Doe het rasp en sap in een steelpan samen met de suiker en 100 ml water. Breng aan de kook en laat 5 min. inkoken tot een siroop. Laat 10 min. afkoelen.
  2. Breng ondertussen 2 liter water aan de kook. Doe de muntblaadjes in een zeef en schenk het kokende water erover. Spoel de blaadjes af met koud stromend water. Laat uitlekken, voeg toe aan de siroop en pureer met de staafmixer.
  3. Halveer en schil de meloen en snijd het vruchtvlees in plakjes. Halveer de ananas in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdeel de meloen en ananas over een schaal. Haal met een theelepel het vruchtvlees uit 1 passievrucht en verdeel over het fruit. Besprenkel de salade met de siroop en leg de 2 overgebleven passievrucht­helften erop. Lekker met citroensorbetijs.

Tip:

U kunt de fruitsalade 2 uur van tevoren bereiden. Schenk vlak voor het serveren de siroop erover.

video

Ana­nas schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.