Ana­nas­sa­la­de met kom­kom­mer

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht 4 personen
3 41

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schaaf met een kaasschaaf in de lengte plakjes van de komkommer en leg op een schaal. Schil de ananas, halveer hem in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdeel de ananas en kokosstukjes over de komkommer.
  2. Meng de yoghurt met de chilipeper. Snijd de helft van het basilicum fijn en voeg toe. Sprenkel over de salade.
  3. Scheur de rest van de basilicumblaadjes in stukjes en verdeel over de salade. Lekker met gegrilde kip en gebakken rijst.

Tip:

Vervang voor een extra frisse variant de ananas door 1 in dunne plakjes gesneden friszoete appel (bijv. jazz) en het basilicum door munt.

video

Ana­nas schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.