Spi­na­zie met cham­pig­nons

Bijgerecht vól smaken: aardse champignons, hartige Parmezaanse kaas. Perfect bij de zachte spinazie!

(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Bijgerecht vól smaken: aardse champignons, hartige Parmezaanse kaas. Perfect bij de zachte spinazie! 4 personen
3 97

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 6 min. uit. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Snijd de champignons en de knoflook in plakjes. Fruit de knoflook 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de champignons toe en bak 5 min.
  3. Verhit een andere koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng in een schaal met de champignons en het spek. Schaaf de kaas erover en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 740 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie met champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie met cham­pig­nons

1
1
  • 125 g gerookt ontbijtspek

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 6 min. uit. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 250 g kastanjechampignons

Maak de champignons schoon met keukenpapier. Snijd de champignons en de knoflook in plakjes.

3
3

Fruit de knoflook 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de champignons toe en bak 5 min.

4
4
  • 600 g gewassen spinazie

Verhit een andere koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.

5
5

Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 50 g Parmezaanse kaas

Meng in een schaal met de champignons en het spek. Schaaf de kaas erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.